У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ОДРЖАНА ЦЕНТРАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ПРОМОЦИЈЕ УПИСА НА УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ОДРЖАНА ЦЕНТРАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ПРОМОЦИЈЕ УПИСА НА УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела је учешће на централној манифестацији промоције уписа на Универзитет у Источном Сарајеву. Том приликом представници Агенције за безбједност саобраћаја представили су будућим студентима симулаторе "превртања возила" и "коса раван", те скренули пажњу на важност везања сигурносног појаса у вожњи.

Универзитет у Источном Сарајеву и Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву организовали су јуче централну манифестацију промоције уписа у академској 2022/2023. години, на којој се око 1.000 матураната могло информисати о наставном програму и предностима које нуде петнаест факултета и двије академије.

Ректор Кулић је нагласио да је на Универзитету да студентима пружи адекватно и квалитетно знање, те позвао присутне матуранте да упишу неки од 48 студијских програма нашег универзитета.

„Кампања уписа траје већ четири мјесеца и факултети су одвојено водили кампању, обилазили све школе у Републици Српској које гравитирају нашем универзитету, али и у пограничним општинама Србије и Црне Горе“, рекао је ректор Кулић на промоцији одржаној у новој спортској дворани у Источном Новом Сарајеву.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Стефан Слијепчевић рекао да матуранти који одлуче да упишу неки од факултета Универзитета неће погријешити јер нуде модернизоване наставне програме који прате потребе тржишта рада.

„Имамо доста повољних могућности које нудимо, а главне су врхунски наставни кадар и одлична инфраструктура. По најзначајнијим међународним ранг листама Универзитет у Источном Сарајеву сврстан је на прво мјесто у БиХ“, рекао је Слијепчевић, напомињући да је новим Законом о високом образовању омогућено бесплатно школовање на прва два циклуса за све студенте који редовно уписују годину.

На централној промоцији уписа студената, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић позвао је матуранте да остану у Републици Српској и на Универзитету у Источном Сарајеву стекну квалитетно знање са којим могу бити конкурентни како у нашој земљи, тако и у било ком дијелу Европе и свијета.

Будуће студенте поздравио је и успјешни спортиста Немања Мајдов, свјетски првак у џудоу, студент другог циклуса студија Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву, поручивши да је он примјер како се захваљујући знању и вјештинама стеченим на овом универзитету може постићи успјех на свјетском нивоу.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS