У Aгенцији одржан састанак радне групе за координацију активности

У Aгенцији одржан састанак радне групе за координацију активности

У Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске одржан је састанак радне групе за координацију активности из области безбједности саобраћаја.

На састанку су разматрани закључци са претходног састанка а присутне је по том питању упознао Младен Петровић директор Агенције, те информација о стању безбједности саобраћаја за првих десет мјесеци (јануар-октобар) са освртом на саобраћајне незгоде у новембру, као и предузетим превентивним и другим мјерама, активностима и кампањама. Наведену информацију присутнима је изложио  Милан Саламадија инспектор у Управи полиције МУП-а Републике Српске упознавши остале чланове радне групе да је у Републици Српској дошло до смањење броја саобраћајних незгода те са 30. новембром 2022. године у Републици Српској имамо 87 лица погинули у саобраћајним незгодама што је за 6 лица мање него за исти период од прошле године.

Поред информације о стању безбједности саобраћаја, на дневном реду су биле и тачке које су се односиле на певентивне активности и кампање које су проведене од јула до краја новембра те кампање и активности које ће се проводити до краја године.

Директор Агенције Младен Перовић присутне је упознао и са закључцима са XI Међународне конференције „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ а усвојен је и заједнички план превентивних активности за 2023. годину.

Радна група за координацију активности из области безбједности саобраћаја именована је од стране Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске, а чине је представници субјеката за безбједост саобраћаја, дефинисано чланом 2. Закона о безбједности саобраћаја Републике Српске.

Основни задаци радне групе су координација активности свих субјеката безбједности саобраћаја, разматрање питања из области безбједности саобраћаја, предлагање мјера за унапређење безбједности саобраћаја, давање мишљења на стратешке документе и извјештаје о спровођењу истих, иницирање, доношења и учествовање у изради законских и других аката, давање мишљења на програме, планове и извјештаје о заједничким активностима субјеката безбједности саобраћаја, спровођење заједничких превентивних кампања, као и обиљежавање значајних датума.

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS