Пројекат „Кад се живот преокрене“ реализован у Општинама Шамац, Лопаре и Угљевик као и у Граду Бијељина

 Пројекат „Кад се живот преокрене“ реализован у Општинама Шамац, Лопаре и Угљевик као и у Граду Бијељина

У протеклој седмици пројекат „Кад се живот преокрене“ реализован је у Општинама Шамац, Лопаре и Угљевик као и у Граду Бијељина.

Избјегавање конзумирања алкохола, поштовање ограничења брзине, везање појаса и некориштење мобилног телефона током вожње је пут да млади возачи и други учесници у саобраћају буду безбједни, поручено је јуче са наведених предавања која су одржана у склопу пројекта „Кад се живот преокрене“.

Средњошколци и студенти су имали прилику да послушају причу Бојана Шувире, особе која је учествовала у саобраћајној незгоди, те задобила тешке тјелесне повреде и трајни инвалидитет. „Лична прича Бојана Шувире“ приказала је  посљедице саобраћајне незгоде и грешке које су довеле до незгоде.

 

 

У оквиру презентације мастер инжењера саобраћаја Николе Торбице приказане су и „пијане наочаре“ које симулирају ефекат утицаја алкохола, те приказују ученицима како алкохол дјелује првенствено на вид човјека и које су моторичке способности  отежане када су под утицајем алкохола.

Циљ пројекта је да се ученицима средње школе који су на прагу полагања возачког испита, те су потенцијални будући возачи, скрене пажња на опасности којима су изложени млади возачи и побољшање безбједности у саобраћају. 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS