Посјета директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Министарству саобраћаја и веза и Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске

Посјета директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Министарству саобраћаја и веза и Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са директором Агенције за безбједност саобраћаја Србије Бранком Стаматовићем, директором Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младеном Петровићем те представницима Aуто мото савеза и Министарства унутрашњих послова Републике Српске на тему заједничких активности и пројеката на унапређењу безбједности саобраћаја.

На састанку је било ријечи о унапређењу сарадње двије агенције, јачању капацитета рада, размјени искустава и знања у области безбједности саобраћаја, реализацији заједничких пројеката и истраживања, могућности сарадње у области превентивно-промотивних активности и кампања, моделима финансирања безбједности саобраћаја и активностима које ће се проводити у наредном периоду. Од великог значаја биће и реализовање заједнички активности и кампања које ће проводити Агенција Српске, Ауто мото савез и остали субјекти безбједности саобраћаја у сарадњи са Агенцијом Србије, као и помоћ коју пружа Агенција Србије.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Србије Бранко Стаматовић изразио је задовољство досадашњим партнерством Републике Србије и Републике Српске и заједничким напорима у унапређивању безбједности саобраћаја.  Он је истакао да је сарадња са Министарством саобраћаја и веза и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске од изузетног значаја, што ће допринијети бржем и ефикаснијем остваривању циљева у области безбједности саобраћаја.

 

„Као институција која је надлежна за област безбједности саобраћаја, имамо висок ниво одговорности и обавеза према учесницима у саобраћају и заједно са свим релевантним институцијама чинимо напоре на унапређењу безбједности саобраћаја и смањења броја погинулих на друмовима. У наредном периоду приступиће се оперативним активностима како би се усмјерили правци даље сарадње и реализовали кораци ка ефикаснијој размјени података и искустава са циљем ефикаснијег заједничког дјеловања“, рекао је Стаматовић.

Стаматовић је подсјетио да је крајем марта ове године потписан Протокол о међусобној сарадњи двије агенције, који омогућава размјену најбоље праксе, искуства и трансфера стручног знања из области безбједности саобраћаја Републике Српске и Републике Србије.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић  рекао је да је сарадња Српске и Србије примјер добре праксе и да постоји велики потенцијал да се кроз низ заједничких активности и кампања реализују веома значајни пројекти.

 

Он је констатовао да су Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Србије значајни партнери, наводећи да Министарство саобраћаја и веза, у сарадњи са свим субјектима безбједности саобраћаја, активно учествује у бројним превентивним  активностима и доноси системске мјере, са циљем унапређења безбједности саобраћаја.

„Захваљујући заједничким активностима Министарства саобраћаја и веза Републике Српске,  Агенције за безбједност саобраћаја и осталих субјеката, едукацији, превенцији и подизању квалитета саобраћајница, безбједност саобраћаја је на много вишем нивоу у односу на претходне године. Надам се да ћемо наставити праксу редовних састанака, ажурирања и размјене података и квалитетније комуникације у интересу свих заинтересованих страна у области безбједности саобраћаја“, рекао је Чубриловић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић нагласио је да Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у континуитету јача капацитете и активности које су усмјерене на побољшање безбједности саобраћаја и слиједи добру праксу Агенције за безбједност саобраћаја Републике Србије, која је, како наводи, својим радом постала лидер у региону када је ријеч о безбједности саобраћаја. Петровић је оцијенио да је сарадња са Агенцијом за безбједност саобраћаја Србије од велике важности за Агенцију за безбједност саобраћаја Српске.

„Како и претходних, тако и ове године, наставили смо успјешну сарадњу, а један од резултата је издашна подршка у виду бројних промотивних материјала, 4000 саобраћајних буквара, саобраћајног полигона и 30 сигурносних дјечијих ауто-сједишта коју је Агенција за безбједност саобраћаја Српске добила у овом мјесецу. Важно је да радимо на подстицању и јачању сарадње у унапређењу безбједности саобраћаја, улажући напоре и дајући стручан допринос како би се нашим грађанима осигурао сигуран и безбједан живот“, рекао је Петровић.

Саговорници су најавили реализацију бројних превентивних активности у наредном периоду, оцијенивши да се заједничким активностима и успјешном координацијом свих надлежних институција може остварити заједнички циљ – смањење броја погинулих и броја саобраћајних незгода.

Састанку су присуствовали и помоћник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Србије Свјетлана Миљуш, замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Зоран Стевановић, предсједник Управног одбора АМС РС Ранко Бабић, начелник јединице за безбједност саобраћаја Управе полиције Министарства унутрашњих послова Бојан Шкорић и главни инспектор за безбједност саобраћаја у Управи полиције Муп-а. Републике Српске Драган Милошевић.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS