Посјета Удружењу особа са Dawn синдромом

Посјета Удружењу особа са Dawn синдромом

Представници Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у понедјељак 05. јануара 2014. године посјетили су Удружењуе са Dawn синдромом. Том приликом директор Агенције Милија Радовић поводом новогодишњих и божићних празника дјеци и одраслим са Dawn синдромом уручио је скромне поклоне и едукативну литературу везано за безбједно учешће у саобраћају.

Удружење тренутно има 50 чланова – дјеце и одраслих са Dawn синдромом.

Агенција за безбједност саобраћаја заједно са Ауто-мото савезом Републике Српске у овој години укључиће особе са Dawn синдромом у активности на саобраћајном полигону у Бањој Луци како би их научили правилном учешћу у саобраћају, такође ће омогућити дјеци са Dawn синдромом да погледају извођење представе „Мирка“,  рекао је приликом посјете директор Агенције.

Жеља нам је да сви покушамо да уклонимо баријере различитости, да дјецу која имају Dawn синдромом што више укључимо у наше редовне активности, те да их припремимо за живот као што припремамо сву осталу дјецу, закључио је директор Агенције.

Предсједница Скупштине Удружењуе са Dawn синдромом Ана Николић захвалила се Агенцији на посјети, при чему је истакла да основни циљ удружења је укључивање дјеце у поједине друштвене активности.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab