У Модричи почела кампања "Нити 1 невезан појас! "

У Модричи почела кампања

МОДРИЧА - Подјелом превентивно-образовних материјала у Модричи и симулацијом дејства безбједносног појаса на тијело возача или путника приликом чеоног судара у саобраћајној незгоди и употребом "пијаних наочара", у уторак (24. април 2018.) је почела превентивна републичка кампања "Нити један невезан појас!"

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић навео је да ће се ова једномјесечна кампања реализовати у сарадњи између републичког Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља и социјалне заштите, Ауто-мото друштава и општина на простору цијеле Републике Српске.

"Циљ је да се пренесе порука која је садржана у моту кампање `Нити један невезан појас`, што подразумијева везивање појаса на предњим и задњим сједиштима, чиме се може највише урадити за безбједност возача и лица која се превозе у возилу", рекао је новинарима Радовић.

Он је напоменуо да би годишње најмање 20 живота у Републици Српској било спасено када би се поштовала законска обавеза везивања појаса на предњим и на задњим сједиштима у моторним возилима.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић рекао је да на путевима Српске сваки дан има десетак саобраћајних незгода са тешко повријеђеним лицима која у вожњи нису користила појас.

"Сигурно је да би у већини незгода возачи и путници прошли са лакшим тјелесним повредама да су користили појас на предњим и задњим сједиштима", оцијенио је Бабић.

Он је нагласио да се појас користи због личне безбједности, а не због полиције.

Бабић је напоменуо да Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштва широм Српске током цијеле године користе симулатор и "пијане наочаре" као добар начин да се људима, посебно младима, укаже на обавезу кориштења појаса и посљедице непоштовања ове законом прописане обавезе.

Начелник општине Модрича Младен Крекић истакао је да локална управа подржава активности Ауто-мото савеза и надлежних министарства у Српској на подизању нивоа свијести и одговорности грађана у саобраћају.

"Акција је добра прилика да се млади, који су све чешће учесници саобраћају и лица која ће постати возачи упознају о посљедицама некориштења појаса и алкохолисаности", додао је Крекић.

Почетку републичке акције, који је организован у Светосавској улици - централном модричком шеталишту, присуствовао је велики број грађана од којих су бројни пробали дејство симулатора и "пијаних наочара".

(Извор: Срна)


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab