Одржана IV редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске

Одржана IV редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске

У Административном центру Владе Републике Српске јуче је одржана IV редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић рекао је да је у Српској смањен број погинулих лица у саобраћајним несрећама у прошлој години у односу на 2018.

Поповић је прецизирао да је у 2019. години у саобраћају погинуло 118 лица, што је мање за 12 лица у односу на 2018. годину /130 лица/.

- Сигуран сам да је то посљедица активности Агенције и Савјета за безбједност саобраћаја, као и свих осталих институција и организација Српске, одговорних за безбједност саобраћаја - рекао је Поповић након сједнице Савјета за безбједност саобраћаја Српске којом је предсједавао републички премијер Радован Вишковић.

Он је поручио да ће на Савјету бити донесене мјере да би се овај позитивни тренд наставио и у складу са стратешким документима у области безбједности саобраћаја у Српској.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја у Српској, Поповић је рекао да готово да нема посљедица по лица на ауто-путевима за разлику од магистралних и регионалних путева.

Члан Савјета за безбједност саобраћаја Српске Крсто Липовац рекао је да ће се у Српској радити на унапређењу безбједности на поменутим путевима, као и на пружним прелазима што је проблем у цијелом региону.

И он је рекао да је у 2019. години смањен број и тешко и лакше повријеђених лица у саобраћајним несрећама у односу на годину раније.

Он је рекао да су то озбиљни резултати, те да ће Савјет институцијама дати корисне препоруке да би се у наредном периоду на плану безбједности саобраћаја достигле најразвијене земље.

Састанак чланова Савјета за безбједност саобраћаја одржан је у Административном центру Владе Српске у Бањалуци, а присуствоали су и други министри у Влади, као и представници МУП-а Српске и Агенције за безбједност саобраћаја.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab