Котор Варош: За ђаке изведена едукативна представа “Мирка”

Котор Варош: За ђаке изведена едукативна представа “Мирка”

У Котор Варошу је изведена едукативна представа “Мирка” у којој глумци Дјечијег позоришта Републике Српске кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају. Руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица истакао је да је ове представа намијењена дјеци првог, другог и трећег разреда основне школе.

Руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица истакао је да је ове представа намијењена дјеци првог, другог и трећег разреда основне школе.

Већ девет година реализујемо представу “Мирка”, с циљем упознавања ђака о основним правилима безбједног учешћа у саобраћају. Ријеч је о саобраћајно-превентивној представи гдје глумци Дјечијег позоришта Републике Српске на интерективан начин пролазе, заједно са дјецом, кроз такозваних 10 правила која живот значе“, истакао је Торбица и додао да кроз ове циклусе желе да оспособе ђаке за учешће у саобраћају и да се смањи број страдале дјеце у саобраћају.

Торбица је навео да ученици на крају представе добијају саобраћајно-образовне сликовнице и бојанке у којима су наведена правила понашања у саобраћају, односно оно шта не смију да раде.

Он је истакао да ће представа до краја године бити одиграна у Источном Сарјеву и Фочи.

Министарство саобраћаја и веза, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске од 2014. године реализују образовну представу “Мирка” која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS