Одржани Дани отворених врата на Саобраћајном факултетеу у Добоју

Одржани Дани отворених врата на Саобраћајном факултетеу у Добоју

Универзитет у Источном Сарајеву у петак, 10. марта, организовао је Дане отворених врата на Саобраћајном факултету у Добоју са циљем да се ученицима 3. и 4. разреда средњих школа из општина и градова регије Добој представе могућности уписа на 15 факултета и 2 академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Промоцији Универзитета у Источном Сарајеву присуствовало је око 500 средњошколаца из Добоја, Теслића, Босанског Брода, Шамца, Модриче, Дервенте, Петрова и Тешња од којих ће неко одабрати један од факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву као високошколску установу на којој ће стећи своје  будуће занимање.

Будућим студентима и гостима обратили су се проректор за наставу Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Владимир Владичић, градоначелник Добоја Борис Јеринић, декан Саобраћајног факултета у Добоју проф. др Зоран Ћургуз и предсједник Савеза студената Саобраћајног факултета у Добоју Мирослав Ђурић.

Водитељ и аниматор био је глумац Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић.

Након уводних излагања, средњошколци су обишли штандове на којима су  путем промотивног материјала и у разговору са представницима факултета упознали  свих 49 студијских програма на којима се врши упис на Универзитету у Источном Сарајеву.

 

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске подржала је наведену манифестацију и том приликом средњошколцима кроз симулатор превртања указали на значај везивања појаса у аутомобилима. 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS