M:тел и ове године подсјећа на важност одговорног коришћења мобилног телефона у саобраћају

M:тел и ове године подсјећа на важност одговорног коришћења мобилног телефона у саобраћају

„Ако ме волиш, остави телефон док возиш“, традиционална је кампања компаније м:тел која се наставља и ове године. Њен циљ је да се скрене пажња јавности на потребу одговорног коришћења мобилних телефона током вожње, а реализује се у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савезом Републике Српске, те бројним медијским кућама које су препознале значај ове акције.

Ове, девете године по реду како се кампања реализује, она почиње у септембру, мјесецу када и нова школска година, као најбоље вријеме да се подсјете возачи на опасности и потребу за одговорним понашањем за воланом, јер ниједан позив или порука није важнија од безбједности нас и наших најмилијих, а нарочито ђеце. Тим више јер по подацима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, више од шест посто возача користи мобилни телефон током вожње, те да вријеме изложености ризику од употребе мобилног телефона током вожње расте. Истраживања, такође, показују да је око 25 посто саобраћајних незгода проузроковано управо непажњом возача.

Управо због свега наведеног је ова кампања наишла на велико прихватање како свих оних који се професионално баве безбједношћу саобраћаја, тако и учесника у саобраћају. Доказ да је ово једна од најуспјешнијих превентивних активности у региону јесте  да је кампања „Ако ме волиш остави телефон док возиш“, представљена у Бриселу током сједнице Европског савјета за безбједност саобраћаја као врло успјешна пракса која може бити примјењива широм земаља Европске уније.

Ову важну тему и кампању компаније м:тел, и ове године су подржали бројни медији, као партнери, који су уступили медијски простор како би ова порука стигла до што већег броја возача и учесника у саобраћају.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS