У Милићима и Зворнику постављен стационарни систем за аутоматску контролу и документовање саобраћајних прекршаја (REDFLEX redspeed DL)

У Милићима и Зворнику постављен стационарни систем за аутоматску контролу и документовање саобраћајних прекршаја (REDFLEX redspeed DL)

Јуче, 27. августа извршена је примопредаја стационарног система за аутоматску контролу и документовање саобраћајних прекршаја (REDFLEX redspeed DL) у складу са проведеном процедуром јавне набавке коју је спровела Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Представници добваљача „МРГ ЕКСПОРТ – ИМПОРТ ДОО“ у присуству трочлане комисије извршили су демонстрацију функционалности карактеристика стационарног система за аутоматску контролу и документовање саобраћајних прекршаја, тип Redflex redspeed DL, на три локације у складу са тендерском документацијом ( Милићи – Улица цара Душана код броја 42, Милићи – Дубнички мост код основне школе, Зворник – Улица Светог Саве код бензинске станице „Нешковић“).

Вриједност ове опреме је 240,318.00 КМ. Средства су обезбјеђена из Фонда-02, ријеч је о средствима која по Закону о обавезним осигурањима у саобраћају друштва за осигурања и филијале друштава за осигурање од аутоодговорности уплаћују 1% бруто премије на рачун јавних прихода Републике Српске за релизацију пројекта унапређења безбједности саобраћаја утврђених Стратегијом безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске, коју је усвојила Народна Скупштина Републике Српске.

Примопредаји су поред директора Агенције за безбједност саобраћаја Милије Радовића, присуствовали и Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, посланик у Народној скупштини Радован Вишковић, начелник Општине Милић Момир Лазаревић као и представници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Града Зворник Данко Тунић и Бојан Мирковић.

Након примопредаје у просторијама Општине Милићи одржан је радни састанак на ком се разговарало о стању безбједности саобраћаја како на територији Града Зворника и Општине Милићи тако и цјелокупне Републике Српске. Постављање наведених радара значајно ће утицати на безбједност саобраћаја на тим локацијама.

 
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab