Конституисан Савјет за безбједност саобраћаја града Приједора

Конституисан Савјет за безбједност саобраћаја града Приједора

Предсједник Савјета за безбједност саобраћаја града Приједора Жарко Ковачевић изјавио је данас након прве, конститутивне сједнице овог Савјета да се није пуно чекало да се пређе са ријечи на дјела након што је градоначелник недавно покренуо иницијативу да се ово тијело формира и у граду Приједору.

"Након неколико година паузе будући да је град неко вријеме имао формиран овај савјет само на папиру ,а касније није ни постојао ми смо након градоначелникове иницијативе за покретање рада овог тијела већ кренули са активностима", рекао је Ковачевић.
Он је додао да је задатак Савјета за безбједност саобраћаја да идентификује проблеме који су везани за проблематику безбједности саобраћаја, да предлаже рјешења и да онда заједно Градска управа и надлежна одјељења на вишим нивоима конструктивно сарађују и тиме доприносе бољој безбједности саобраћаја што ће резултовати мањем броју саобраћајних незгода и мањем броју повријеђених и погинулих лица.
Замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић изјавио је да је на почетку рада овог савјета у Приједору охрабрујући податак који је изнио начелник Полицијске управе Сретоја Вујановић да је ситуација на плану безбједности саобраћаја много повољнија у овој него у 2020. и 2019.години и да су ти трендови позитивни те да треба радити на томе да то тако и остане.Он је додао да је ова агенција на располагању за помоћ и подршку новооснованом савјету када су у питању кампање, промотивни и едукативни материјал за све узрасте и превентивне активности.

"Имамо одређених проблема у смислу неусаглашене саобраћајне сигнализације и данас је било говора о томе да се ради елаборат саобраћајне сигнализације што може подржати и Агенција. Било је говора и о видео надзору у граду Приједору гдје је оцијењено да то није онако како је то у другим сличним, већим или мањим градовима у Републици Српској ријешено", навео је Радовић.

За секретара је изабран Младен Кулунџија, дипломирани инжењер саобраћаја запослен у Заводу за изградњу града Приједора.

"Савјет за безбједност саобраћаја први пут од сада суштински почиње да ради . До сада је постојао само декларативно. Савјет ће давати мишљења на стратешке документе, иницирати доношења закона и других аката и делегирати пројекте за безбједност саобраћаја", навео је Кулунџија.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab