Малишани у Броду одгледали представу "Мирка"

Малишани у Броду одгледали представу

У ОШ „Свети Сава“ данас (22.10.2021. г) је за ученике првих, других и трећих разреда изведена едукативна представа из области саобраћаја, под називом „Мирка и другари“.

„Већ дужи низ година Агенција за безбједност саобраћаја заједно са Ауто-мото савезом Републике Српске, школама и општинама организује представу „Мирка и другари“, а глумци кроз представу дјеци причају о безбједности саобраћаја и правилима кретања дјеце у саобраћају“ , рекао је Никола Торбица, представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Циљ представе јесте да се кроз један интересантан приступ дјеца науче основним саобраћајним правилима у својству пјешака, бициклиста и путника у моторним возилима.

Агенција за безбједност саобраћаја реализује низ пројеката  о правилима понашања у саобраћају, а у многима од њих су представници општине Брод учествовали или учествују.

Према ријечима Бојана Поповића,  самосталног стручног сарадника за комуналну инфраструктуру и послове сабраћаја у општини Брод, посредством Агенције се тренутно у Броду реализују два пројекта:

1.  Стратегија безбједности саобраћаја на подручју општине Брод од 2022. – 2031. године;

2. Пројекат Унапређења безбједности саобраћаја у зони  СШЦ“Никола Тесла“.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS