Одржана 10. јубиларна међународна конференција

Одржана 10. јубиларна међународна конференција

Данас је одржана 10. јубиларна међународна конференција “Безбједност саобраћаја у локалној заједници”, коју организују Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Уочи почетка међународне конференције посвећене безбједности саобраћаја у локалној заједници, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић је нагласио да су у локалним заједницама реализована 74 различита пројекта, укупне вриједности 470.000 КМ.

"Планирамо да у наредној години обезбиједимо значајан износ средстава за пројекте безбједности ученика као учесника у саобраћају у локалним заједницама, који се односе на обиљежавање свјетлосне и звучне сигнализације у близини школа", додао је Ћорић.

На путевима у Републици Српској за девет мјесеци погинула су 74 лица, изјавио је министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић и додао да је циљ Министарства и ресорих организација да тај број буде сведен на минимум.

"Тај циљ је остварив само ако сви дамо допринос повећању безбједности у саобраћају.

“Влада се у посљедњих десет година озбиљно ухватила у коштац са проблемима у безбједности собраћаја, основала Агенцију и Савјет за безбједност саобраћаја и израдила бројне стратегије и програме, који даје резултате”, рекао је министар Ћорић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Новица Крунић навео је да је број страдалих у саобраћајним незгодама за десет година смањен за трећину.

"Прошлу годину завршили смо са 101 погинулим у саобраћајним несрећама. Ове године ће тај број бити мањи. Данас смо на ову конференцију позвали представнике свих локалних заједницама, којима ћемо изложити план за рјешавање проблема у овој области у општинама и градовима", рекао је Крунић.

Он је додао да су на данашњој конференцији и представници Агенције за безбједност саобраћаја Србије, која у значајној мјери помаже у рјешавању проблема у саобраћају у Српској.

"Агенција је свим првачићима у Српској донирала букваре и бојанке који третирају проблем саобраћаја. Радимо са дјецом од најмањег узраста до средњошколаца да би преветивно утицали на њихову свијест о значају понашања у саобраћају", додао је Крунић.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS