Представа „Мирка“ одиграна у Српцу

Представа „Мирка“ одиграна у Српцу

У организацији Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске у Дому културе „Угљеша Kојадиновић“ у Српцу одиграна je представа „Мирка“ у којој су ученицима од првог до трећег разреда основних школа из Српца представљена основна правила понашања у саобраћају.

Глумци Светозар Бабић и Драгана Илић дјеци су на интерактиван начин показали како се правилно прелази улица и како да ходају када нема пјешачког прелаза и семафора.

Милка Дубравац из Агенције за безбједност саобраћаја рекла је да је овај пројекат покренут 2014. године у сарадњи са Академијом умјетности Универзитета у Бањалуци а од тада до данас представа је изведена више од 200 пута.

„Сваке године одиграмо од 16 до 20 представа а нисмо је изводили само 2020. године због пандемије вируса корона. Kроз игру и забаву дјеца уче основна правила понашања у саобраћају а након представе свима уручујемо на поклон саобраћајне бојанке и сликовнице на бази 10 лекција које живот значе“, рекла је Дубравац.

Она је додала да ће представа у понедјељак бити одиграна у Бијељини а у уторак у Лопарама.

Начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Марко Михољчић, рекао је да је представи присуствовало око 400 малишана из основних школа у Српцу, Ситнешима и Разбоју са подручним школама.

„Био је ово лијеп призор и многа дјеца су данас по први пут присуствовала некој представи. Надам се да су заједно са својим наставницима отишли задовољни кућама“, рекао је Михољчић.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS