Петровић за АТВ: Узрок незгода човјек; Забиљежена 84 смртна исхода - повећан број повријеђених

Петровић за АТВ: Узрок незгода човјек; Забиљежена 84 смртна исхода - повећан број повријеђених

В.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић рекао је у нашем АТВ јутру да они из Агенције апелују колико год је у њиховој могућности на све учеснике у саобраћају да поштују ограничења, не конзумирају алкохол, али, како је рекао, то једноставно некада не долази до људи.

Петровић каже да су и кампање јако честе. "У 95 одсто случајева узрок незгода је човјек - до нас је колико се придржавамо и пазимо да не направимо грешку“, рекао је Патровић. Како је рекао Петровић, закључно са јучерашњим даном, забиљежене су 84 незгоде са смртним исходом. "Повећан је и број тешких и лакших тјелесних повреда“, додао је он.

Петровић каже да се нада да ће се бројке избалансирати до краја године те да бројка смртно страдалих неће ићи на више од 100. Како је рекао, проблем је и што возачи нису сконцентрисани. "Размишљамо о свему осим о вожњи док смо за воланом“, рекао је он. Како је рекао, узрок незгода је брзина али и алкохол и коришћење телефона. "Ми не можемо да спријечимо ако неко жели да направи саобраћајну незгоду или не жели да се сачува у саобраћају“, додао је Петровић. Петровић истиче да ће, према ономе што статитика показује, казне у саобраћају морати бити оштрије.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS