Одржан радни састанак у Општини Шековићи

Одржан радни састанак у Општини Шековићи

Начелник општине Шековићи Миладин Лазић рекао је да је безбједност саобраћаја на подручју ове општине на задовољавајућем нивоу, али да би његовом побољшању знатно допринијело и успостављање саобраћајних камера и стационираних радара на подручју општине.

Он је истакао да је на данашњем састанку са представницима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске било ријечи о формирању савјета за безбједност саобраћаја, те да би овај састанак требао бити од велике користи за грађане Шековића. "Веома је важна реализација пројекта изградње саобраћајне сигнализације, за који је у току израда пројектне документације, а надамо се и помоћи Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и виших инстанци у његовој реализацији", рекао је Лазић Срни.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић рекао је да се труде да обиђу све локалне заједнице у Српској и да су се радо одазвали позиву начелника Шековића. "Разговарали смо о формирању савјета за безбједност саобраћаја ове локалне заједнице.

Тема састанка је било и писање стратегије и програма у овој локалној заједници, а разговарали смо и о одређеним пројектима на које би Шековићи као општина могли да аплицирају Агенцији или другим установама да би се побољшала безбједност и у школама и генерално у општини", рекао је Петровић. Он је истакао да Агенција добро сарађује са Министарством унутрашњих послова /МУП/ и Ауто-мото савезом Српске, јер се питању безбједности саобраћаја мора приступити систематски и само заједно могу да подигну свијест грађана на виши ниво. Петровић је Срни рекао да је на нивоу Републике Српске прошле године евидентирано повећање броја жртава у саобраћају на 109, а годину дана раније их је било 101. "До тога је дошло и због повећања мобилности након пандемије, људи су се можда мало и опустили и сметнули с ума свијест о безбједности саобраћаја.

Поред тога што МУП проводи репресивне мјере, које су због нашег менталитета још најдјелотворније, у Агенцији се трудимо да у неко догледно вријеме покушамо смањити репресију путем едукације и превенције. Агенција ставља акценат на млађе категорије учесника у саобраћају, на основне и средње школе који од малих ногу почињу да уче правила о саобраћају, док је старијима теже да своје навике мијењају", рекао је Петровић. Радном састанку присуствовали су и замјеник директора Агенције Милија Радовић, руководилац Одсјека за координацију, планирање и статистику Милан Илић, командир Полицијске станице Шековићи Бојан Мирковић, начелник за урбанизам, послове и грађење Миомир Шивчић и референт за цивилну заштиту Миљан Лосић.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS