Director

Милија РАДОВИЋ

директор

Mилија РАДОВИЋдипломирани инжењер саобраћаја, рођен је 29.11.1962. године у Фочи, гдје је завршио основну школу и Гимназију. Дипломирао је на Саобраћајном факултету у Сарајеву 1987. године. У периоду од 1987. до 1992. године био је асистент на саобраћајном факултету у Сарајеву на предметима Кибернетика, Управљање саобраћајним процесима и Саобраћај у градовима. У исто вријеме радио је у ПЗ „Боснатранспорт“ Сарајево на пословима саобраћаја и транспорта. У периоду од 1994. године до 2004. године радио је у предузећу за превоз путника „Дринатранс“ Зворник на пословима руководиоца РЈ „Пунички саобраћај“ и пословима директора. Од 2004. до 2007. године био је Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Зворник. Од 2007. до 2008. обављао је дужност савјетника замјеника министра комуникација и транспорта БиХ. ОД 2008. године до 2011. године радио у општини Зворник на пословима саобраћаја.

Посједује сљедеће лиценце: лиценце за предавача и испитивача за полагање возачког испита, лиценцу за провјеривача пута са аспекта безбједности саобраћаја (РСИ) и лиценцу за ревизора пројеката путева са аспекта безбједности саобраћаја (РСА).

Више од 10 година је члан/предсједник Комисија за уклађивање редова вожње у Привредној комори Републике Српске.

 Аутор је бројних међународних и националних радова из области безбједности саобраћаја. Учествовао је у пројектима унапређења безбједности саобраћаја на подручју Републике Српске. Добитник је признања „Златни бор“ које му је додијелио Одбор за награде и признања Савјетовања „Саобраћајне незгоде, вјештачење, процјена штета, осигурање возила, Златибор 2009“ за дугогогодишњи рад и изванредне успјехе у научном, стручном и педагошком раду у области безбједности саобраћаја. Више од 20 година бави се вјештачењем саобраћајних незгода за потребе тужилаштава и  судова са преко 1000 урађених експертиза саобраћајних незгода.

Одлуком Владе Републике Српске у октобру 2011. године именован је за в.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, а за директора Агенције на период од 5 година именован је 12.06.2012. године. 

 © 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS