Почиње превентивна активност "Буди видљив, не буди фигура"

Почиње превентивна активност

Субјекти безбједости саобраћаја у Републици Српској у периоду од 15. фебруара до 28. фебруара 2023. године провешће превентивну активност "БУДИ ВИДЉИВ, НЕ БУДИ ФИГУРА".

Активност има за циљ да укаже пјешацима на опасности којима су изложени приликом кретања коловозом у ноћним условима вожње, како се кретати правилно, као и да возачима и лицима која се превозе у возилу укаже на потребу кориштења свјетлодобојног прслука приликом напуштања возила на јавном путу. Основна порука активности јесте: видљивост пјешака. Наведеном активности се утиче и на ставове возача везано за кретање путним дионицама гдје се могу очекивати пјешаци, да смање брзину кретања и повећају опрез. Такође, циљ активности која ће се провести је указати возачима колико је битно да стакла на возилу буду чиста и да фарови буду исправно подешени и чисти.

Реализацијом активности "БУДИ ВИДЉИВ, НЕ БУДИ ФИГУРА", очекује се повећан опрез свих пјешака у саобраћају, а посебно старијих лица и повећање њихове уочљивости од стране возача у ноћним условима вожње. Такође, очекује се повећан опрез возача приликом вожње у насељу и кроз приградска насеља, као и већа техничка исправност уређаја за освјетљавање пута.

Превентивна активност провешће се на подручју Републике Српске у периоду од 15. фебруар 2023. (сриједа) до 28. фебруара  2023. (уторак). Почетак активности ће се обиљежити 15.02.2023. године у ОШ „Милош Црњански“ у Поточанима, општина Прњавор са почетком у 10.00 часова.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске одржће едукативно предавање на тему „10 лекција које живот значе“. Поред тога ученицима ће бити подјељен и промотивни материјал који je намјењен за њихов узраст у виду сликовница, бојанки, свјетлећих наруквица и сл.

Школама у којима се буде организовале активности биће подијељени инфографови. Такође, у оквиру превентивне активности, биће одржана представа „Мирка“, као и низ едукативних предавања ученицима основних школа. Поред наведеног, Агенција за безбједност саобраћаја ће свим јединицама послати анкетни упитник о стању инфраструктуре, а у вези са пјешацима.

Медијска кампања и кампања преко интернет страница Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске реализоваће се у истом периоду.

План кампање можете погледати овдје.

Летак кампање можете погледати овдје.

Радио џингл можете преузети овдје.

Анкетни упитник: https://forms.gle/KURVLwVywcWrRdnb7

 

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS