Вијести

article
Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске и јединице локалне самоуправе у периоду од 25. до 31. маја 2023. године провешће превентивну кампању за мотоциклисте, под називом "Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад!“
article
У протеклој седмици пројекат „Кад се живот преокрене“ реализован је у Општинама Шамац, Лопаре и Угљевик као и у Граду Бијељина.
article
У Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске одржан је састанак радне групе за координацију активности из области безбједности саобраћаја.
article
У Републичком педагошком заводу јуче су изабрани најбољи литерарни и ликовни радови на тему „Безбједно са бициклом у саобраћају – површине намијењене за кретање бициклиста“.
article
Поводом кампање „Лако је појас везати“, данас је, у просторијама Градске управе Града Лакташи, одржано предавање за родитеље о правилном кориштењу аутосједалица, чиме се жели подићи свијест да аутосједалица не служи да се избјегне казна за њено некориштење, него прије свега да се заштите дјеца у саобраћају.
article
У оквиру седме европске седмице безбједности саобраћаја одржано је низ активности у Источном Сарајеву почев од посјете основној школи "Свети Сава", предавања средњошколцима, па до предавања родитељима о употреби дјечијих аутосједишта и том приликом присутним родитељима подјељена су аутосједишта.
article
Седма УН глобална седмица безбједности саобраћаја (Seventh United Nation Global Safeti Week) обиљежава се од 15 до 21. маја 2023. године, широм свијета, у организацији УН, односно Свјетске здравствене организације (WHO). Тема је одрживи транспорт, а посебно потреба да Владе држава олакшају прелазак на пјешачење, вожњу бициклом и кориштење јавног превоза. Безбједност на путевима је предуслов за прелазак са једног вида на други вид транспорта. Овогодишњи слоган УН седмице је: 'Р а з м и с л и т е о м о б и л н о с т и'.
article
Радна група за израду Акционог плана за спровођење Омладинске политике Републике Српске за период 2023 - 2027. године одржала је дводневни састанак на којем је разговарано о активностима ресорно надлежних институција када је ријеч о реализацији циљева Омладинске политике.
article
У оквиру манифестација којима се обиљежава Дан града Приједор одржана је и 8. Шестнаестомајска бициклијада која је окупила преко 300 бициклиста. Ову спортско-рекреативну манифестацију организовали су Туристичка организација града Приједора и Бициклистички клуб "Козара" у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и Градском управом Приједор.
article
КОЗАРСКА ДУБИЦА, 26. АПРИЛА /СРНА/ - У Козарској Дубици данас је почела превентивна кампања "Лако је појас везати" која ће трајати до краја маја, а њен циљ је да се повећа употреба појаса и ауто-сједишта за дјецу у вожњи.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS