Вијести

article
Данас, са почетком у 11,55h на Тргу палих бораца, Општина Лакташи представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савеза Републике Српске, Општине Лакташи, компаније М:тел и Црвеног крста су на симболичан начин започели превентивну кампању под називом „Завежи! Доста приче, вежи појас!“, као и присутне подсјетили на кампању која се реализује у сарадњи са компанијом М:тел „Не куцај, да се не би закуцао!“
article
У четвртак 28. маја 2015. године са почетком у 12,00 часова на платоу испред Народног позоришта Републике Српске реализована је једна од активности у оквиру кампање „Не куцај да се неби закуцао“.
article
У оквиру „III УН недјеље безбједности саобраћаја“, у просторијама Основне школе „Свети Сава“ у Бањој Луци одржана је презентација пилот пројекта „Безбједни путеви од школе до куће“. Ова презентација била је прилагођена дјеци до 5 разреда, гдје је акценат стављен на правилно кориштење постојећих елемената пута намјењених пјешацима.
article
У Бањи Врућици 21. и 22. маја 2015. године одржано је традиционално, 16 по реду саобраћајно-образовно такмичење под називом „Дјеца у саобраћају 2015“. Ово традиционално такмичење спровели су Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштва у складу са Планом образовних и превентивних активности и Календаром такмичења Републичког педагошког завода за 2014/2015. годину.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске присуствовали су Првој Међународној Конференцији на тему „Безбједност саобраћаја у региону Дунава“ (ROAD SAFETY IN THE DANUBE REGION) која се одржала у Љубљани уз присуство око 100 учесника. Организатори ове конференције су Министарство за инфраструктуру Словеније и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.
article
Данас, у 11,00 часова представници Министарства саобраћаја и веза, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Жељезница Републике Српске, Републичке инспекције и Општине Нови Град посјетили су пружни прелаз у Новом Граду, улаз из Добрљина, те на симболичан начин започели превентивну кампању „Паметни пазе на пружне прелазе“ која ће се у Републици Српској проводити од 19. до 31. маја 2015. године.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске присуствовали су савјетовању са међународним учешћем на тему „Саобраћајне незгоде“, које се по 9. пут одржалo на Златибору уз присуство преко 100 учесника.
article
Агенција за безбједност саобраћаја заједно са Министарством просвјете и културе Републике Српске учествовала је на САЈМУ ЗА ДЈЕЦУ И ПОРОДИЦУ који је одржан 16. и 17. јуна, у Спортској дворани Борик.
article
Представа „Мирка“ која је реализована од стране Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске јуче 13.05.2015. године, одиграна је пред преко 400 основаца Општине Лакташи.
article
У оквиру „III УН недјеље безбједности саобраћаја“, у просторијама Основне школе „Бранко Радичевић“ одржана је презентација пилот пројекта „Безбједни путеви ка основној школи Бранко Радичевић у Бањалуци“. Ова презентација била је прилагођена дјеци, 1. и 2. разреда, гдје је акценат стављен на правилно кориштење постојећих елемената пута намјењених пјешацима. Наиме, обављеним истраживања у оквиру пилот пројекта изведен је закључак да родитељи у највећој мјери прате или довозе дјецу 1. и 2. разреда до школе, да би поласком у трећи они били самостални учесници у саобраћају. Управо ова дјеца била су данас слушаоци и активни учесници у прзентацији.

© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
s
Покреће:  BitLab