Вијести

article
Jуче, са почетком у 13,00 часова у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја у Бањој Луци одржана је ХVI редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Мобилни телефони су у широкој употреби код свих категорија становништва. Употреба мобилног телефона током вожње може бити опасна као и вожња под утицајем алкохола. Зато је овај феномен постао предмет многобројних истраживања. Већина ових истраживања су усмјерена на повезаност употребе мобилног телефона са ризиком од настанка саобраћајне незгоде и утицајем употребе мобилног телефона на возачке способности, у току вожње. С обзиром да је „Употреба мобилног телефона током вожње”, препозната као фактор који утиче на возачке способности и доприноси настанку саобраћајне незгоде, употреба мобилног телефона током вожње је забрањена.
article
Представници Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске уз сарадњу са члановима Савјетa за безбједност саобраћаја Општине Градишка и ауто школама јуче 26. априла на импровизованом полигону (паркинг простор код дворане) провели су превентивну активност „Алкохол и вожња“ са кандидатима који се обучавају за возача моторног возила.
article
У кино сали Дома културе у Невесињу данас је у организацији Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савеза и Ауто-мото друштва „Невесиње“ одржано саобраћајно-образовно предавање на тему „Млади као ризична група у саобраћају“ за ученике трећег и четвртог разреда СШЦ „Алекса Шантић“, а послије средњошколаца за најмалђе ученике основних школа одржана је саобраћајно-образовна представа „Мирка“.
article
Постављањем паноа са упутствима за правилно коришћење безбједносног појаса и дјечијих ауто-сједишта, у Приједору је данас (19 април 2016.) почела кампања "Вежи се због оних које волиш", која ће широм Републике Српске бити спроведена до 15. маја.
article
Сигурносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, Jeдинице локалних самоуправа и Радио Телевизија Републике Српске као медијски покровитељ у периоду од 18. априла до 15. маја 2016. године провешће превентивну кампању под називом „ВЕЖИ СЕ ЗБОГ ОНИХ КОЈЕ ВОЛИШ“.
article
Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото друштвом „Теодор Бардак“ из Брода организовали су у уторак (12.априла 2016. године) предавање на тему „Алкохол и млади“ за ученике трећих и четвртих разреда Средњошколског центра „Никола Тесла“ у Броду.
article
Агенција за безбједност саобраћаја узела је учешће на „I КОНГРЕСУ ПЕДИЈАТАРА“ Републике Српске. Конгрес педијатара одржан је у периоду од 08.04. до 10.04.2016. године у хотелу „Кардијал“ у Бањи Врућица у Теслићу. Циљ конгреса био је размјена научних и практичних искустава из свих области педијатрије.
article
Јуче је у средњој школи „Иво Андрић“ у Вишеграду одржано предавање на тему „Млади као ризична група у саобраћају“ за ученике завршних разреда ове школе. Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић истакао је да је школа један почетак новог живота али да се тај најљепши дио живота врло често заврши трагично. Због таквих дешавања Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске у сарадњи са ауто-мото друштвима и средњим школама реализоваће током школске године, за ученике трећих и четвртих разреда средњих школа, предавања и показне вјежбе на којима ће се користити специјалне наочаре („пијане наочаре“), које симулирају три различита степена пијанства, како би корисницима што вјерније приказали проблеме у координацији покрета са којима се сусрећу особе под дејством алкохола.
article
Млади возачи са недовољно возачког искуства, рутине и вјештине су најугроженија категорија учесника у саобраћају. Такође склони су авантуризму, опасностима, ризику и доказивању. Подцјeњују опасност, прецјењују своје возачке способности, постају неопрезни и склони игнорисању прописа. Тим поводом Mинистaр прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe др Дaнe Maлeшeвић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић посјетили су бањалучку Гимназију.

© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
s
Покреће:  BitLab