Вијести

article
ДОБОЈ, 25. МАЈА /СРНА/ - На путним прелазима на пругама "Жељезница Републике Српске" /ЖРС/ у протеклих осам година погинуло је 20 лица, шест је тешко повријеђено, а 17 лакше, речено је данас у Добоју, поводом почетка овогодишње превентивне кампање "Опрезни пазе на пружне прелазе“.
article
У Републици Српској од 25. маја 2022. године почиње превентивна активност „Опрезни пазе на пружне прелазе“.
article
Агенција за безбједност саобраћаја, Министарство управе и локалне самоуправе и Савез општина и градова успјешно су провели још једну радионицу за запослене у јединицама локалне самоуправе на тему „Паметна одржива урбана мобилност: значај и изазови“.
article
У Републици Српској је прошле године у саобраћају смртно страдало 101 лице, од којих девет возача мопеда или мотоцикла, рекао је представник Агенције за безбједност саобраћаја Српске Милан Илић.
article
У Приједору одржана 7. Шестнаестомајска бициклијада која је окупила преко 300 бициклиста. Ову спортско-рекреативну манифестацију заједно су организовали Туристичка организација града Приједора и Бициклистички клуб “Козара” у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, а она је дио обиљежавања 16. маја, Дана града.
article
БИЈЕЉИНА, 13. МАЈА /СРНА/ - Статистички показатељи указују да се највећи број саобраћајних незгода догађа због непоштовања ограничења брзине и да чак 40 до 50 одсто њих, чија је посљедица смртни исход, заправо настају због непрописне брзине, рекао је данас у Бијељини помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске јуче у Брчком провели су активности са ученицима и основних и средњих школа на тему „како бити безбједан у саобраћају?“.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске узели су учешће на обиљежавању 60 година постојања Републичког савјета за безбједност саобраћаја Републике Северне Македоније.
article
Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Jeдинице локалних самоуправа, Радио телевизија Републике Српске као медијски партнер и компаније Витинка као друштвено одговорна компанија у периоду од 13. маја до 31. септембра 2022. године провeшће превентивну кампању „Лако је брзину смањити!“
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела је учешће на централној манифестацији промоције уписа на Универзитет у Источном Сарајеву. Том приликом представници Агенције за безбједност саобраћаја представили су будућим студентима симулаторе "превртања возила" и "коса раван", те скренули пажњу на важност везања сигурносног појаса у вожњи.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS