Вијести

article
Сигурносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, Jeдинице локалних самоуправа и Радио Телевизија Републике Српске као медијски покровитељ у периоду од 18. априла до 15. маја 2016. године провешће превентивну кампању под називом „ВЕЖИ СЕ ЗБОГ ОНИХ КОЈЕ ВОЛИШ“.
article
Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото друштвом „Теодор Бардак“ из Брода организовали су у уторак (12.априла 2016. године) предавање на тему „Алкохол и млади“ за ученике трећих и четвртих разреда Средњошколског центра „Никола Тесла“ у Броду.
article
Агенција за безбједност саобраћаја узела је учешће на „I КОНГРЕСУ ПЕДИЈАТАРА“ Републике Српске. Конгрес педијатара одржан је у периоду од 08.04. до 10.04.2016. године у хотелу „Кардијал“ у Бањи Врућица у Теслићу. Циљ конгреса био је размјена научних и практичних искустава из свих области педијатрије.
article
Јуче је у средњој школи „Иво Андрић“ у Вишеграду одржано предавање на тему „Млади као ризична група у саобраћају“ за ученике завршних разреда ове школе. Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић истакао је да је школа један почетак новог живота али да се тај најљепши дио живота врло често заврши трагично. Због таквих дешавања Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске у сарадњи са ауто-мото друштвима и средњим школама реализоваће током школске године, за ученике трећих и четвртих разреда средњих школа, предавања и показне вјежбе на којима ће се користити специјалне наочаре („пијане наочаре“), које симулирају три различита степена пијанства, како би корисницима што вјерније приказали проблеме у координацији покрета са којима се сусрећу особе под дејством алкохола.
article
Млади возачи са недовољно возачког искуства, рутине и вјештине су најугроженија категорија учесника у саобраћају. Такође склони су авантуризму, опасностима, ризику и доказивању. Подцјeњују опасност, прецјењују своје возачке способности, постају неопрезни и склони игнорисању прописа. Тим поводом Mинистaр прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe др Дaнe Maлeшeвић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић посјетили су бањалучку Гимназију.
article
Подјелом жутих ротационих свјетала и едукативног материјала возачима трактора у Општини Вукосавље почела је превентивна кампања под називом „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“.
article
Представа „Мирка“ намјењена дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају у протеклој седмици изведена је пред бројним малишанима трију општина. Наведена представа 15. марта изведена је у Спортско – културном центру у Дервенти, 17. марта у Дому културе у Козарској Дубици а 18. марта у Кино сали у Новом Граду.
article
Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске провешће у периоду од 21. марта до 03. априла 2016. године превентивну кампању „Освjетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ .
article
Поред Добоја, Градишке и Приједора прилику да испробају „пијане наочаре“ имали су и средњошколци Прњавора и Фоче. У петак 11. марта Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске у сарадњи са ауто-мото друштвима и средњим школама реализовали су предавања и показне вјежбе на тему "Алкохол и млади возачи" у двије општине Републике Српске.
article
Јуче, у приједорској гимназији представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске у сарадњи са ауто-мото друштвом „Приједор“ ученицима трећих и четвртих разреда организовали су предавања и показне вјежбе са специјалним наочарима тзв. „пијаним наочарима“. Том приликом ученици су имали прилику да погледају образовну презентацију на тему „Алкохол и млади возачи“.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS