Вијести

article
Сутра, 15. децембра 2022. године у Републици Српској почиње превентивна кампања „ЛАКО ЈЕ АЛКОХОЛ ОДБИТИ“ која за циљ има повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз смањење броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола. Кампања ће трајати до 31. јануара 2023. године.
article
У Котор Варошу је изведена едукативна представа “Мирка” у којој глумци Дјечијег позоришта Републике Српске кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају. Руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица истакао је да је ове представа намијењена дјеци првог, другог и трећег разреда основне школе.
article
У препуној сали Центра за културу и информисање Општине Челинац малишани ОШ „Милош Дујић“ имали су прилику да погледају представу „Мирка“.
article
У ОШ „Десанка Максимовић“ у Трну, Град Лакташи у новембру мјесецу изведена је представа „Мирка“.
article
На сцени Позоришта Приједор у новембру мјесецу одиграна је едукативна представа “Мирка” којом су се најмлађи школарци упознали о безбједном понашању у саобраћају.
article
У Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске одржан је састанак радне групе за координацију активности из области безбједности саобраћаја.
article
Агенција за безбjедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији Града Новог Сада и „In Koncept“ Маријана Јовановић, одржала је четврту Националну конференцију о безбједности деце као путника у возилима, 24. новембра 2022. године у Новом Саду.
article
У 2022. години Агенција за безбједност саобраћаја, настављајући добру сарадњу са високошколским установама, у сарадњи са Филозофским факултетом, Универзитета у Бањој Луци, реализовала је израду четири студије:
article
У ДЕСЕТ МЈЕСЕЦИ У САОБРАЋАЈУ ПОГИНУЛО 77 ЉУДИ БАЊАЛУКА, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Ове године је у саобраћајним незгодама у Републици Српској, закључно са октобром, погинуло 77 људи, а најчешћи узроци су брзина, алкохол, те кориштење мобилног телефона и психоактивних супстанци, изјавио је данас директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић.
article
Република Српска ће се и ове године придружити другим земљама широм свијета, које по препорукама из резолуције Уједињених нација, током треће недеље новембра обиљежава Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS