Вијести

article
Република Српска и ове године ће се придружити другим земљама широм свијета, које по препорукама из резолуције Уједињених нација, усвојене 26. октобра 2005. године, током треће недеље новембра обиљежавају Дан сјећања на жртве саобраћајних незгода. Тим поводом у Културном центру „Бански двор“ у Бањој Луци са почетком у 19,00 часова, у недјељу 17. новембра 2014. године ученици Mузичке школе „Владо Милошевић“ и студенти „Академије умјетности“ Универзитета у Бањалуци одржаће Концерт класичне музике. Позивамо све заинтересоване да присуствују концерту.
article
Поводом 16. новембра 2014. године, Свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода Генерални секретар Уједињених нација Бан Ки-Мун послао је поруку. У оквиру поруке, између осталог а у складу са овогодишњом поруком акције, позива свијет да смањи брзину на путевима, а да повећа брзину имплементације и реализације Глобалног плана - Деценије акције за безбједност на путевима 2011-2020, као што су то учиниле поједине земље. Поруку у изворном облику можете видјети као слику.
article
Агенцију за безбједност саобраћаја, Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Завод за образовање одраслих Републике Српске, ЈП „Путеви Репулике Српске“, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“, Ауто - мото савез Републике Српске, Саобраћајни факултет Добој, Црвени крст Републике Српске, Музичка школа „Владо Милошевић“, Академија умјетности, КЦ „Бански двор“ у сарадњи са јединицама локалне самоуправе и невладиним организацијама, провешће активности на обиљежавању Дана сјећања на жртве саобраћајних незгода 15. и 16. новембра 2014. године.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске је спровела истраживање о самопријављеном понашању и ставовима запослених у органим републичке управе и јединицама локалне самоуправе, по питању употребе сигурносног појаса током вожње аутомобила.
article
Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске 30. и 31. октобра 2014. године организовали су III међународну научно-стручну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“. Конференција је одржан под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у Бањој Луци (Конференцијскa сали Владе Републике Српске).
article
Имамо посебно задовољство да вам најавимо да по трећи пут заредом под покровитељство Савјета за безбједност саобраћаја у организацији Министарства саобраћаја и веза и Агенције за безбједност саобраћаја организује се III Међународна научно-стручна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ која ће се одржати 30. и 31. октобра 2014. године. (Конференцијска сала Владе Републике Српске) На наведеној конференцији биће презентовано преко 40 научних и стручних радова аутора Републике Српске и из иностранства.И ове године као и прошле бират ће се три најбоље јединице локалне самоуправе и најбољи Савјет у области унапређења безбједности саобраћаја као и по први пут најбоља полицијска станица за безбједност саобраћаја. Присуство конференцији највили су бројни стручњаци из области безбједности саобраћаја како из Републике Српске тако и из региона, представници јединица локалне самоуправе, министарстава, факултета, удружења грађана и бројни други. За све учеснике конференције обезбјеђени су Зборници радова, ЦД-ови са комплетним материјалом везаним за конференцију, конференцијске торбе, флајер, блокчићи, фасцикле и оловке.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске присуствовали су регионалној радионици о безбједности саобраћаја која је одржана 15. и 16. октобра у Београду. Сарадња и трансфер знања су један од кључних елемената за непрекидни напредак у свакој области, што је случај и са саобраћајем, закључак је са наведене регионалне радионице о безбједности саобраћаја која је одржана у организацији Економске комисије Уједињених нација за Европу (UNECE), Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Савета за регионалну сарадњу (RCC). На наведеној радионици више од 30 земаља размјенило је своја искуства из те области, са циљем да се унаприједи безбједност грађана и да се смањи број жртава у саобраћајним незгодама.
article
У складу са позивом, од стране Општине Рудо, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске је 07.октобра 2014. године одржала радионицу на тему „Израда стратегије безбједности саобраћаја општине Рудо“. Радионица је одржана у просторији Дома културе у Рудом, уз значајно присуство заинтересованих субјеката безбједности саобраћаја из општине Рудо. Радионици је присуствовало 19 учесника, а обуку су одржали представници Агенције за безбједност саобраћаја Миленко Џевер и Милан Тешић.
article
У уторак 07.10.2014. године на Учитељском факултету Универзитета у Београду одржан је стручни скуп у организацији Агенције за безбедност саобраћаја, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Учитељског факултета Републике Србије на тему „Саобраћајно образовање дјеце“. Наведеном скупу присуствовали су и директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић. Скупу су, поред организатора, присуствовали и представници Министарства здравља, Управе саобраћајне полиције МУП Србије, Секретаријата за саобраћај града Београда, Института за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“, Градске општине Звездара, АМС Београда, основних школа „Милан Илић Чича“, „Лазар Саватић“ и „Светозар Марковић.
article
„Дјечија недјеља“ обиљежава се сваке године у првој седмици мјесеца октобра и има за циљ упознати ширу јавност са потребама дјеце, њиховим психо-социјалним одрастањем у приближно једнаким условима. Ове године Недјеља дјетета се обиљежава под соганом „Имам право да будем слушан“. Ова манифестација је и скретање пажње и указивање на одговорност породице, државе, школе, здравствених, социјалних и других институција према дјеци.

© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
s
Покреће:  BitLab