Вијести

article
КОСТАЈНИЦА, 21. АПРИЛА /СРНА/ - Из Костајнице је јутрос кренуло више од 60 бициклиста на "Пут сјећања" до Доње Градине, који је посвећен свим жртвама одведеним у усташке логоре Доњу Градину и Јасеновац гдје им се изгубио сваки траг.
article
Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са јединицама локалне самоуправе провешће у периоду од 21.априла до 31. маја активност под називом "Звони да те виде! Нека блиста бициклиста“. Бициклизам је начин кретања копном коришћењем бицикла, превозног средства на људски погон, а осим тога и врло раширен спорт, те вид рекреације. Због врло јефтине израде и доступности, бицикала је све више. Данас се у већини земаља бицикл сматра превозним средством, па су и бициклисти равноправни учесници у саобраћају.
article
У Агенцији за безбједност саобраћаја данас је одржан радни састанак ком су присуствовали директор Агенције за безбједност саобраћаја Младен Петровић, начелник јединице полиције за безбједност саобраћаја Бојан Шкорић и генерални секретар Ауто мото савеза Зоран Стевановић заједно са сарадницима.
article
Средњошколци средњошколскг центра „Перо Слијепчевић“ данас су имали прилику да послушају предавања на тему "Безбједност младих у саобраћају".
article
У оквиру пројекта „Кад се живот преокрене“ јуче је у Требињу одржана презентација за ученике средњих школа који ће ускоро полагати возачки испит, о свим опасностима и посљедицама које могу да буду продукт неадекватног понашања у саобраћају.
article
Избјегавање конзумирања алкохола, поштовање ограничења брзине, везање појаса и некориштење мобилног телефона током вожње је пут да млади возачи и други учесници у саобраћају буду безбједни, поручено је јуче на предавању "Безбједност младих у саобраћају" у Љубињу.
article
У Општини Козарска Дубица јуче је изведена едукативна представа “Мирка” у којој глумци кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.
article
ДОБОЈ, 29. МАРТА /СРНА/ - У Добоју је данас почела овогодишња кампања "Опрезни пазе на пружне прелазе", коју ће ради смањења броја саобраћајних незгода на пружним прелазима до септембра спроводити субјекти безбједности у Републици Српској.
article
Запослени компаније Carlsberg Bh имали су данас прилику да у оквиру догађаја "Safety day", послушају презентацију и предавање Дејана Трнинића на тему безбједности у саобраћају и чују личну причу која је оставила снажан утисак на присутне, те да се информишу о свим важним питањима о безбједном и одговорном понашању у саобраћају.
article
НОВИ ГРАД, 17. МАРТА /СРНА/ - У Републици Српској прошле године догодило се 60 саобраћајних незгода у којима су учествовали трактори, а смртно су страдала четири лица, рекао је начелник Управе полиције МУП-а Српске Далибор Иванић у Рудицама код Новог Града гдје је данас почела Републичка превентивна кампања посвећена возачима трактора и других пољопривредних машина.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS