Вијести

article
У оквиру манифестација којима се обиљежава Дан града Приједор одржана је и 8. Шестнаестомајска бициклијада која је окупила преко 300 бициклиста. Ову спортско-рекреативну манифестацију организовали су Туристичка организација града Приједора и Бициклистички клуб "Козара" у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и Градском управом Приједор.
article
КОЗАРСКА ДУБИЦА, 26. АПРИЛА /СРНА/ - У Козарској Дубици данас је почела превентивна кампања "Лако је појас везати" која ће трајати до краја маја, а њен циљ је да се повећа употреба појаса и ауто-сједишта за дјецу у вожњи.
article
Једна од основних мјера пасивне заштите возача и путника у возилима је употреба сигурносних појасева уз наслоне за главу, ваздушне јастуке и дјечијa аутосједишта. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Jeдинице локалних самоуправа, Радио телевизија Републике Српске као медијски партнер и компаније Витинка као друштвено одговорна компанија у периоду од 26. априла до 31. маја 2023. године провeшће превентивну кампању „Лако је појас везати!“.
article
Директор Младен Петровић и Никола Торбица, руководилац одсјека у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске присуствовали су међународној конференцији „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ 2023 која је одржана на Копаонику у периоду од 19. до 22. априла.
article
КОСТАЈНИЦА, 21. АПРИЛА /СРНА/ - Из Костајнице је јутрос кренуло више од 60 бициклиста на "Пут сјећања" до Доње Градине, који је посвећен свим жртвама одведеним у усташке логоре Доњу Градину и Јасеновац гдје им се изгубио сваки траг.
article
Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са јединицама локалне самоуправе провешће у периоду од 21.априла до 31. маја активност под називом "Звони да те виде! Нека блиста бициклиста“. Бициклизам је начин кретања копном коришћењем бицикла, превозног средства на људски погон, а осим тога и врло раширен спорт, те вид рекреације. Због врло јефтине израде и доступности, бицикала је све више. Данас се у већини земаља бицикл сматра превозним средством, па су и бициклисти равноправни учесници у саобраћају.
article
У Агенцији за безбједност саобраћаја данас је одржан радни састанак ком су присуствовали директор Агенције за безбједност саобраћаја Младен Петровић, начелник јединице полиције за безбједност саобраћаја Бојан Шкорић и генерални секретар Ауто мото савеза Зоран Стевановић заједно са сарадницима.
article
Средњошколци средњошколскг центра „Перо Слијепчевић“ данас су имали прилику да послушају предавања на тему "Безбједност младих у саобраћају".
article
У оквиру пројекта „Кад се живот преокрене“ јуче је у Требињу одржана презентација за ученике средњих школа који ће ускоро полагати возачки испит, о свим опасностима и посљедицама које могу да буду продукт неадекватног понашања у саобраћају.
article
Избјегавање конзумирања алкохола, поштовање ограничења брзине, везање појаса и некориштење мобилног телефона током вожње је пут да млади возачи и други учесници у саобраћају буду безбједни, поручено је јуче на предавању "Безбједност младих у саобраћају" у Љубињу.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS