Вијести

article
Да је аутомобил нужна потреба у овом модерном добу сложит ће се већина грађана Републике Српске. И поред кризе која је захватила цијели Свијет број регистрованих аутомобила у Републици Српској има тренд раста. У Републици Српској у 2014. години број регистрованих возила износио је 339 919, за 9649 возила више него у 2013. години.
article
Данас са почетком у 11,00 часова у просторијама Прес центра Владе Републике Српске одржана је прес конференција за новинаре поводом одржавања манифестације „Избор аутомобила за 2015. годину“ коју традиционално организује редакција „Саобраћај и ми“ у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Агенцијoм за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске.
article
Дана 21. јануара 2015. године директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић заједно са представником МУП Зораном Средић и представником ЈП „Путеви Републике Српске“ Сашом Јаснић гостовао је на Радио-телевизији Републике Српске у eмисији „У Фокусу“.
article
Почетком 2015. године Свјетска здравствена организација објавила је податак у ком наводе да је на путевима Босне и Херцеговине у 2010. години страдало 588 лица, тј. 15,6 погинулих на 100 000 становника. Тим подацима Боснa и Херцеговинa je сврстана у групу најопаснијих земаља по условима у саобраћају. У 2010.години на путевима Босне и Херцеговине страдало је 330 лица а не 588 лица како процјењује Свјетска здраствена организација. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске послала је упит Свјетској здравственој организацији, везано за разлику између пријављених и процијењених података о погинулим на путевима у БиХ.
article
Представници Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у понедјељак 05. јануара 2014. године посјетили су Удружењуе са Dawn синдромом. Том приликом директор Агенције Милија Радовић поводом новогодишњих и божићних празника дјеци и одраслим са Dawn синдромом уручио је скромне поклоне и едукативну литературу везано за безбједно учешће у саобраћају.
article
У мају 2015. године од покровитељством Уједињених нација обиљежиће се трећа недјеља безбједности саобраћаја. У складу са глобалним планом неопходно је да доставимо нашим лидерима "Дјечију декларацију" на потпис и самим тим преузимање обавезе а са циљем да се заштите дјеца у саобраћају.
article
У четвртак 25.12.2014. у позоришној дворани културног центра у Источном Сарајеву, а у организацији Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске, одржане су двије представе „Мирка“ којим су присуствовали ученици 2. и 3. разреда основних школа Петар Петровић Његош и Свети Сава из Источног Новог Сарајева односно Источне Илиџе. Представа „Мирка“ је образовна представа намјењена дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу
article
Срећне и безбједне празнике жели Вам Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
У периоду од 15. децембра 2014. године до 31. јануара 2015. године у Републици Српској провешће се превентивна кампања под називом „СТОП АЛКОХОЛУ НА ТОЧКОВИМА“. Тим поводом, јуче 24. децембра 2014. године, у центру Бања Луке у организацији „Буди мушко“ клуб Бања Лука и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске одржана је улична акција која је привукла пажњу великог броја случајних пролазника.
article
Јуче, у препуној дворани Дјечијег позоришта Републике Српске у Бањој Луци у организацији Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске, одржано је премијерно извођење представе „Мирка“.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS