Вијести

article
Поштовани, обавјештавамо вас да Саобраћајни факултет паневропског универзитета „Апеирон“ Бања Лука...
На основу ЈАВНОГ ПОЗИВА за достављање пројектних приједлога за суфинансирање из средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање из ФБиХ као дио превентиве за реализацију пројеката унапређења безбједности саобраћаја, објављеног 2. фебруара, 2017. године у дневним новинама "Глас Српске", Агенција за безбједност саобраћаја објављује ранг листу предложених пројеката.
article
Средњошколци Дрвара јуче су имали прилику да испробају „пијане наочаре“ у склопу активности "Алкохол и млади возачи" коју спроводе заједно Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске.
article
Велики број мотоциклиста из свих крајева Републике Српске у суботу 08. априла 2017. године поводом Дана Бања Луке окупиће се у 10,00 часова на платоу ронилачког клуба „Бук“, чиме ће почети свечаност „Отварање мотосезоне 2017“. Организатор свечаности „Отварање мотосезоне 2017“ је Мото клуб „Исток“.
article
Малишани ОШ „Милан Ракић“ у Руданци и ОШ „Озрен“ у Пакленици данас су уживали гледајући извођење образовно/забавне представе „Мирка“. По завршетку представе сви малишани су добили саобраћајни буквар као поклон од Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.
article
Представа „Мирка“ нови циклус извођења у 2017. години започела у Власеници и Хан Пијеску. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у 2014. години припремила је и реализовала образовну представу, под називом „Мирка“, која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста. Представа „Мирка“ намјењена је дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.
article
У оквиру кампање „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор ротационим свјетлом“ у понедјељак 27. марта 2017. године у Центру за културу у Општини Станари одржано је предавање за пољопривреднике из овог краја. Представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза присутне су упознали са законсим обавезама која су обавезна за ову категорију возила.
article
Представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Министарства породице, омладине и спорта, Агенције за безбједности саобраћаја, Ауто-мото савез, Економске школе и Техничке школе данас у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја одржали су радни састанака. Тема радног састанка била је реализација превентивне кампање „Одабери сигуран пут кући са матуре“. На састанку разговарало се о активностима које се планирају спровест приликом спровођења наведене кампање, начин на који ће се спровести те субјекти који треба да се укључе.
article
Данас је Свјетски дан особа с Даун синдромом. Даун синдром је генетски поремећај који је проузрокован присутношћу једног хромосома вишка, на 21. пару хромосома, гдје се умјесто два налазе три хромосома.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске (РС), Ауто-мото савеза (АМС РС) РС и Ауто-мото друштва (АМД) "Градишка" данас (понедјељак, 20. март 2017.) су у просторијама Мјесне заједнице у Новој Тополи одржали предавање за возаче трактора са подручја ове општине и уручили им жута ротациона свјетла, свјетлоодбојне прслуке и образовне материјале. Више од 30 пољопривредника разговарало је са представницима ових институција о повећању нивоа безбједности саобраћаја кроз повећање безбједног учешћа возача трактора на јавним путевима у Српској.

© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
s
Покреће:  BitLab