Вијести

article
У сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске реализован је пројекат „Унапређење саобраћајног васпитања и образовања на територији општине Лакташи“.
article
У Европи у периоду од 16. до 22. септембра одржао се највећи догађај посвећен одрживом урбаном саобраћају – Европска недјеља мобилности. Слоган овогодишње Европске недјеље мобилности је „Еколошки чиста мобилност“ која наглашава амбициозан циљ угљичног–неутралног континента до 2050. године, представљен у Европском зеленом плану .
article
У Власеници је и ове године одржана манифестација Дан безбједности саобраћаја, у оквиру обиљежавања Европске недјеље мобилности. Манифестација је реализована уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.
article
У Требињу је 18. септембра 2020. године обиљежена Европска седмице мобилности, организовне су активности на дјечијем полигону, симулатору превртања и косој равни, с циљем упознавања најмлађих учесника у саобраћају о опасностима које вребају у саобраћају.
article
У Требињу је 17. септембра 2020. године одржана сједница Савјета за безбједност саобраћаја Града Требиње на којој су поред чланова Савјета на челу са предсједником, Градоначелником Мирком Ћурићем били присутни и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић са сарадницима.
article
Сваке године од 16. до 22. септембра, у Европи се одржава највећи догађај посвећен одрживом урбаном саобраћају. Слоган овогодишње Европске седмице мобилности је „Еколошки чиста мобилност“ која наглашава амбициозан циљ угљичног–неутралног континента до 2050. године, представљен у Европском зеленом плану .
article
Генерална скупштина Уједињених нација је усвојила резолуцију "Унапређење глобалне безбједности саобраћаја на путевима" 31.августа 2020. године, којом се проглашава период од 2021-2030. године Другом деценијом акције за безбједност саобраћаја на путевима.
article
На основу ЈАВНОГ ПОЗИВА за достављање пројектних приједлога за суфинансирање из средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање из ФБиХ као дио превентиве за реализацију пројеката унапређења безбједности саобраћаја, објављеног 09. јуна 2020. године у дневним новинама "Глас Српске", Агенција за безбједност саобраћаја објављује ранг листу подржаних пројеката.
article
Снажна порука свим возачима осванула на билбордима широм Републике Српске. Компанија M:тел и ове године спроводи кампању за подизање свијести о важности савјесног понашања у саобраћају. Годинама уназад компанија м:тел активно дјелује на подизању свијести возача о неопходности савјесне употребе телефона током вожње, а ову мисију наставила је и ове године. С првим даном нове школске године, снажна и емотивна порука на билбордима широм РС „Ако ме волиш, остави телефон док возиш“, представља обраћање свим учесницима у саобраћају, а нарочито возачима.
article
Циљ посјете је скренути пажњу возачима да је са почетком школске године повећан број дјеце на улици, дјеци скренути пажњу на одговорно понашање у саобраћају, а одраслима да прилагоде своју вожњу, нарочито у зони школе.

© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
s
Покреће:  BitLab