Вијести

article
Сваке године од 16. до 22. септембра, у Европи се одржава највећи догађај посвећен одрживом урбаном саобраћају. Слоган овогодишње Европске седмице мобилности је „Еколошки чиста мобилност“ која наглашава амбициозан циљ угљичног–неутралног континента до 2050. године, представљен у Европском зеленом плану .
article
Генерална скупштина Уједињених нација је усвојила резолуцију "Унапређење глобалне безбједности саобраћаја на путевима" 31.августа 2020. године, којом се проглашава период од 2021-2030. године Другом деценијом акције за безбједност саобраћаја на путевима.
article
На основу ЈАВНОГ ПОЗИВА за достављање пројектних приједлога за суфинансирање из средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање из ФБиХ као дио превентиве за реализацију пројеката унапређења безбједности саобраћаја, објављеног 09. јуна 2020. године у дневним новинама "Глас Српске", Агенција за безбједност саобраћаја објављује ранг листу подржаних пројеката.
article
Снажна порука свим возачима осванула на билбордима широм Републике Српске. Компанија M:тел и ове године спроводи кампању за подизање свијести о важности савјесног понашања у саобраћају. Годинама уназад компанија м:тел активно дјелује на подизању свијести возача о неопходности савјесне употребе телефона током вожње, а ову мисију наставила је и ове године. С првим даном нове школске године, снажна и емотивна порука на билбордима широм РС „Ако ме волиш, остави телефон док возиш“, представља обраћање свим учесницима у саобраћају, а нарочито возачима.
article
Циљ посјете је скренути пажњу возачима да је са почетком школске године повећан број дјеце на улици, дјеци скренути пажњу на одговорно понашање у саобраћају, а одраслима да прилагоде своју вожњу, нарочито у зони школе.
article
Почетак септембра значи и почетак нове школске године, а то је знак свим возачима на повећани опрез у вожњи јер ће се у саобраћају наћи и велики број школараца . Дjеца су категорија рањивих учесника у саобраћају, јер у тој доби дjеца тек развијају своје вjештине за безбjедно кретање у саобраћају. С обзиром на такву чињеницу, грешке дjеце док се крећу су неминовне. Саобраћајне незгоде са пjешацима су један од водећих узрока смрти и ненамjерних повреда дjеце узраста од пет до девет година.
article
Према подацима Министарства саобраћаја и веза Републике Српске у 2019. години регистровано je 411.439 возила односно више за 5% у односу на 2018. годину. Од тога регистровано је 4.228 мотоцикала или око 1%. Посматрајући претходне три године, биљежи се пораст регистрованих мотоцикала за 9.9% (у 2018. години) односно 12.3% (у 2019. години) у односу на претходну годину.
article
У Општини Пале одржан радни састанак директора Агенције за безбједност саобраћаја Новице Крунић и начелника Општине Пале Бошка Југовића. Састанку су присуствовали и службеници Агенције као и општинске управе Пала. Разговарало се о изради Стратегије за безбједност саобраћаја на путевима Општине Пале и унапређења безбједности на подручју ове локалне заједнице.
article
ГРАДИШКА, БИЈЕЉИНА - На подручју Полицијске управе Градишка утврђен је највећи проценат возача који за воланом користе мобилни телефон. Мониторинг су прошле године радили стручњаци Саобраћајног факултета из Добоја, а наручилац је Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са министром саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђем Поповићем, министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачoм и в.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Новицом Крунићем.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS