Вијести

article
Поводом „Европске недјеље мобилности“ данас је у бројним јединицама локалних самоуправа обиљежен је „Дан без аутомобила“ и тим поводом организоване су бројне активности. Наведене активности подржане су и од Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја,Ауто-мото савез Републике Српске и бројних других субјеката.
article
Сваке године, па и ове године од 16 - 22. септембра обиљежава се Европска недјеља мобилности, ове године под слоганом „Паметна мобилност. Jака економија“. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, јединице локалне самоуправе као и други субјекти безбједности саобраћаја ће се придружити иницијативи „Паметна мобилност. Jака економија“ те наведену седмицу обиљежити у складу са могућностима.
article
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савез Републике Српске Ранко Бабић присуствовали су данас превентивно-едукативним активностима, које су се одржале у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Блатници у Општини Теслић под називом „Пажљиво на путу до школе“.
article
У просторијама Основне школе "Бранко Ћопић" у Бјелајцу код Мркоњић Града данас су представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске у оквиру превентивно-едукативне кампање под назвмо "Пажљиво на путу до школе" одржали предавање за дјецу с циљем повећања безбједности дјеце у саобраћају.
article
„Пажљиво на путу до школе“ биле су ријечи Министра просвјете и културе Дане Малешевић и Министра саобраћаја и веза Неђе Трнинић упућене малишанима ОШ „Петар Кочић“. Министри те директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић и предсједник Савјета за безбједности саобраћаја Општине Градишка Жељко Билбија поводом почетка нове школске године посјетили су данас ОШ „Петар Кочић“ у Новој Тополи, Општина Градишка.
article
Поштовани учесници у саобраћају, нова школска година је на прагу а самим тим неопходан је и већи опрез у вожњи јер ће се у саобраћају наћи велики број школараца. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске жели свим школарцима сретан и безбједан полазак у нову школску годину.
article
Агенција за безбједност саобраћаја у сарадњи са Академијом умјетности реализовала је израду синхронизованог цртаног филма за дјецу на бази упутства „10 лекција које живот значе“ аутора професора Крсте Липовца. Главна замисао цртаног филма јесте да се дјеци на пригодан начин покаже како да се правилно понашају у саобраћају.
article
Како би се пренијела порука свим возачима колико је важно поштовати ограничење брзине кретања возила, данас у парку „Петар Кочић“ у Бањојлуци одржана је конференција за медије чиме је почела превентивна кампања под називом "УСПОРИ! ТВОЈ ЖИВОТ И ДРУГИМА ЗНАЧИ“. Кампања ће трајати до краја августа а има за циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем број возача који возе непрописном и неприлагођеном брзином.
article
Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске и компанијa „Aуто Миловановић“ као стратешки партнер и Радио Телевизија Републике Српске као медијски покровитељ ове кампање проводи превентивну кампању под називом "УСПОРИ! ТВОЈ ЖИВОТ И ДРУГИМА ЗНАЧИ“. Циљ провођења превентивне кампања "УСПОРИ! ТВОЈ ЖИВОТ И ДРУГИМА ЗНАЧИ“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем броја возача који возе непрописном или неприлагођеном брзином.
article
Поводом почетка годишњих одмора и појачаног интензитета у саобраћају који се очекује у предстојећим данима Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске подсјећа све учеснике у саобраћају да је највећи број саобраћајних незгода изазван непоштовањем ограничења брзине кретања, непоштовањем првенства пролаза, претицањем посебно на местима где то није безбједно и дозвољено, али и вожњом под дејством алкохола и у стању повећаног умора возача.

© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
s
Покреће:  BitLab