Вијести

article
Градоначелник Приједора Далибор Павловић истакао је данас након састанка са представницима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савеза да је прелиминарно договорен начин и функција Савјета за безбједност саобраћаја који ће бити формиран у Приједору.
article
Управљање брзинама у насељу и, уопште, повећање безбједности учесника у саобраћају, биле су главне теме данашњег округлог стола одржаног у Бијељини у оквиру обиљежавања шесте УН Седмице безбједности саобраћаја.
article
Градоначелник Зворника Зоран Стевановић поводом обиљежавања 6. УН-ове седмице безбједности саобраћаја, имао је радни састанак са представницима Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто мото савеза Републике Српске и Полицијске управе Зворник.
article
У Добоју је одржан састанак учесника превентивне кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“. Циљ кампање је да се унаприједи инфраструктура на пружним прелазима, те самим тим подигне ниво безбједности жељезничког саобраћаја. Кампању спроводе Министарство саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Инспекторат, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске и Желјезнице Републике Српске.
article
У периоду од 17. до 23. маја 2021. године у свијету се обиљежава 6. УН-ова седмица безбједности саобраћаја под слоганом „Улице за живот – волимо 30“ а циљ је управљање брзинама у насељима са акцентом на ограничење 30 км/ч, обезбједити приступ за безбједне, приступачне, доступне и одрживе транспортне системе за све, побољшање безбједности на путевима, развој јавног превоза, са посебним освртом на најрањивије учеснике у саобраћају, жене, дјецу, особе са инвалидитетом и старије особе.
article
Дана 11. маја 2021. године у просторијама општинске управе одржан је састанак Савјета за безбједност саобраћаја општине Пале. Састанку је присутвовао и директор Агенције за безбједност саобраћаја Новица Крунић са сарадницима.
article
У Источном Сарајеву данас је почела кампања “Лако је појас везати” чији је циљ утицај на промјену ставова и понашања према употреби безбједносног појаса, а наредних дана биће настављена широм Републике Српске.
article
Безбједносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима.
article
У сриједу, 28.04.2021. године, у просторијама СО одржан је састанак учесника кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“. Овом састанку, испред руководства општине, присустовали су начелник Општине Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Денис Стевановић, замјеник начелника Милош Гарић, потпредсједник СО Небојша Кајганић, начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Бранко Вуковић. Састанку су присустовали и представници сљедећих институција и предузећа: Министарство саобраћаја и веза РС, Инспекторат Републике Српске, Жељезнице Републике Српске, ЈП „Путеви Републике Српске“, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез РС.
article
Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић рекао је данас у Прњавору да Влада Републике Српске активно учествује у кампањи „Опрезни пазе на пружне прелазе“, као и да се у Прњавору разговарало о проблемима локалне заједнице по питању пружних прелаза у ранијем периоду.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS